Vällagad, näringsrik och enkel mat för stora och små – till vardagen, helgen och utflykten!
Tidsbrist, trötthet, kräsna barn… Anledningen till att många av oss tar till nödlösningar i form av hel- och halvfabrikat är många. Men det behöver inte vara svårt att laga mat från grunden som smakar gott, mättar bra, är snällt mot blodsockret och ger extra energi till plugg och fritidsaktiviteter. I denna bok bjuds du på recept utan gluten, mjölk och vitt socker som gör succé hos barn (och vuxna!) i alla åldrar. Här finns frukostalternativ som kokosyoghurt och havreplättar med zucchini, samt måltider som är helt växtbaserade och sådana som innehåller animaliskt protein. Välj mellan till exempelvis fiskpinnar med örtmajonnäs och blomkålsmos, en växtbaserad tacopaj, köttfärssås med gömda grönsaker samt chicken nuggets med hemgjord ketchup och mangodipp. Självklart hittas även näringsrika efterrätter och snacks som bidrar med rätt typ av bränsle för våra kroppar.
Madelene Lennartsson är receptkreatören och fotografen som driver bloggen och Instagramkontot cleanliftestyle.se. Med Familjemat vill hon inspirera föräldrar med både små och stora barn att laga och äta mer färgglada livsmedel. Hon tipsar även hon om hur man kan prata om mat med barn i olika åldrar och lyckas skapa matglädje utan pekpinnar.