Växtodling är grunden för all livsmedelproduktion. Den är startpunkt för både växter och djur, och med hjälp av växtodlingen fångas solenergi in, uppgraderas och lagras. I takt med klimatförändringar och ökande befolkning i världen ökar kraven på hållbara odlingsformer, som tar hänsyn till både miljö och naturresurser.
Den här boken ger ökade insikter om svensk jordbruksproduktion och hur våra matvanor påverkar såväl jordbrukslandskapet som klimatet och våra gemensamma resurser.
Författarna förklarar hur vi med hjälp av växtförädling och genomtänkt utformning av odlingssystem kan anpassa olika grödors näringsbehov och växtskydd till föränderliga klimat- och markförhållanden. Boken tar avstamp i ett agrarhistoriskt perspektiv på dagens utmaningar och diskuterar hur våra livsmedelsförsörjnings- och miljömål kan nås.
Vår mat – odling av åker- och trädgårdsgrödor i ett klimat under förändring vänder sig till aktiva inom de livsmedelsproducerande gröna näringarna, studenter och lärare vid universitet och högskolor inom dessa sektorer
samt till samhällsbyggare och konsumenter.
ArbetstitelVår mat - Odling av åker- och trädgårdsgrödor i ett klimat under förändring
Standardpris799.00
Illustrerad Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypKartonnage
Recensionsutdrag
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder IsContractProduct Inlaga
Sidor616
Publiceringsdatum2023-09-01 00:00:00
FörfattareHåkan Fogelfors, Annica Andersson, Johan Ascard, Göran Bergkvist, Desiree Börjesdotter, Georg Carlsson, Sigrun Dahlin, Henrik Eckersten, Jan Eriksson, Ingemar Fries, Anne-Maj Gustavsson, Göran Gustafsson, Björn Gustavsson, Åsa Grimberg, Jannie LundinHagman, Magnus Halling, Cecilia Hammenhag, Margareta Hansson, Kerstin Huss-Danell, Jan Lagerlöf, Emma Moberg, Nilla NilsdotterLinde, Paula Persson, Sara Ragnarsson & Birgitta Svensson
erpOwnsPrice Kort BeskrivningVäxtodling är grunden för all livsmedelproduktion. Den är startpunkt för både växter och djur, och med hjälp av växtodlingen fångas solenergi in, uppgraderas och lagras. I takt med klimatförändringar och ökande befolkning i världen ökar kraven på hållbara odlingsformer, som tar hänsyn till både miljö och naturresurser...
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct SeriesTitle
BokinfoStatusCode21